RAZVOD

Kako izaći iz vrtloga tuge i prihvatiti novu sebe

Ustani i kreni stražari su otrovani konji su spremni…
ustani i kreni magla se digla vani zora rumeni!

Ok, sad je sve iza tebe. I gde sada? Ko sam sada ja i kako ću sama nastaviti dalje?

Jedno jutro sam se probudila i nasmejala samoj sebi! Sad si svoja i samo svoja, a ko si želela biti kad si bila mala devojčica, kako si sebe videla kad porasteš? Koliko sam se samo puta u životu osvrnula i shvatila da nije baš sve kako sam zamišljala da će biti. Sada posebno sam toga svesna, jer svakako nisam sebe videla kao majku koja sama odgaja svoju decu. Ali nisam sebe ni videla da živim život u porodici koji sam živela. Zato sam sada ovde i zato ću ovaj životni trenutak okrenuti u svoju korist i postati ono što sada želim biti.

Ovo je idealan trenutak da život restartujem i sa sobom krenem od početka. Kada sam tu istinu osvestila, obasuo me je neverovatan nalet predivne energije. Ne bih bila ovde gde jesam da je bilo dobro, koliko god mi teška ideja da ću sve morati sama, toliko me je ta ideja obradovala, jer sve ću uraditi sama, baš sve kako ja hoću!

Zato sam za početak krenula sebi da ugađam i  krenula od malih stvari, koje su meni za početak ulepšavale svakodnevnicu! Jer, znala sam da mali koraci uvek vode do onih velikih!
Sada je pravi trenutak da pronađeš malo vremena za sebe i prirediš sebi ugođaj. I ne zaboravi ono je najbitnije: uživaj svesno u svakom trenutku tvog vremena – proživi ga svim čulima i ponovo zavoli sebe!

***

Skuvaj kaficu i uživaj na terasi ili izađi u šetnju i svrati na kolač do obližnjeg kafića. Spremi ručak samo za sebe ili užvaj u đakonijama nekog restorana koji si oduvek htela da posetiš. Nemoj da ti bude neprijatno što sama sediš već uživaj u trenutku koji si sebi priredila.

***

Priredi sebi spa ugođaj u svom kupatilu, okruži se mirisnim svećama, pusti muziku ili neku zanimljivu emisiju na Youtube-u, to uvek prija! Ja u poslednje vreme obožavam tokom dana da slušam Igora Vinsa ili mladu bluz pijanistkinju i kantautorku Katarinu Pejak.

***

Provedi dan u krevetu! Ah, koliko mi je samo to trebalo svih ovih godina. Dan samo za sebe… ne znam šta bih pre! Zato sam prvom prilikom kada su mi deca bila kod mame, ceo dan provela u krevetu, spremila sebi kraljevski doručak, vratila se u krevet, gledala filmove, pričala telefonom sa sestrom, ponovo spavala, jela kolače koji su preostali od prethodnog dana, pa listala i mirisala modne magazine, koje nikako ne stignem ni da otvorim…
jednom rečju potpuno sam uživala!

***

Promeni raspored nameštaja u dnevnoj sobi. To će pokrenuti novu energiju u prostoru u kojem provodite najveći deo dana, a ti ćeš se osećati nekakako novo i lepše! Možeš se dodatno zabaviti i osmisliti raspored nameštaja po Feng Shui pristupu. Ja sam jednu celu nedelju provela oslikavajući sobu mog sina i ništa lepše nije bilo kada sam videla taj iskreni osmeh i iznenađenje na njegovom licu kada je ugledao nove zidove njegovog novog kutka.

***

Počni da čitaš! Knjiga je predivan prijatelj koji će te odvesti u neki drugi svet. Ja sam napravila sebi kutak za čitanje, udobnu fotelju sam stavila u ćošak, pored nje podnu lampu i red knjiga koje već dugo želim da pročitam, a prva na redu je Komo Srđana Valjarevića, a zatim Terazije Boška Tokina.

***

Organizuj vikend samo za sebe! Deca su kod tate, a ti ne znaš šta sa sobom… Evo idealne prilike da napraviš kratak predah od užurbane svakodnevnice i otputuješ negde sama ili sa drugaricom. Ukoliko želiš malo avanture i aktivinji odmor uz rafting ili kanjoning, možeš pronaći dobre ideje na sajtuZapali iz grada. Za one koji žele miran vikend i potpuno opuštanje, predlažem Zelene čardake na Tari ili Zaovljanska jezera na istoj lokaciji.

***

I još jedan savet za kraj ovog teksta: Slušaj Anu Bučević i za početak pročitaj njenu knjigu U Vortexu ostvarenih želja. Ako nisi do sada čula za ovu šarmantnu splićanku koja se bavi Zakonom privlačenja, moja topla preporuka da posetiš njen Youtube kanal Safari duha, na kojem sa svojim pratiocima deli svoja iskustva i savete kako da postanete najbolja verzija sebe. Meni su njena videa u najtežim trenucima neizmerno pomogla, a dok sam jednog dana prala sudove, sa suzama na obrazima, slušajući njen video Inspirativna akcija, sinula mi je ideja o sajtu Singl mama i sasvim slučajno ili baš jer tako treba, ali evo mene u mom novom životnom projektu i tome se veoma radujem!
Zato, hvala ti Ana na visokoj vibraciji koju sam zajedno sa tobom kreirala.

Leave a Reply

Required fields are marked*